Bakan Koca duyurdu: Bilim Kurulu'nda SMA ilacı toplantısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan SMA ilacı ile ilgili açıklama geldi.

Bakan Koca duyurdu: Bilim Kurulu'nda SMA ilacı toplantısı

Sağlık Bakanı Koca, SMA Bilim Kurulu'nun yarın toplanacağını duyurdu. Bakan Koca, "Şu an bütün hastalarda kullanılan bir ilaç var. İkinci ve üçüncü ilacın Türkiye'de kullanımı, bunların hangi hasta grubuna kullanılacağı konusunda Bilim Kurulu karar verecek. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapacağız" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, SMA Bilim Kurulu'nun yarın toplanacağını duyurdu. Koca, SMA'da ikinci ve üçüncü ilaç için kurulun karar alacağını belirterek toplantı sonrası açıklama yapacaklarını da bildirdi.

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SMA Bilim Kurulu yarın toplanıyor. Şu an bütün hastalarda kullanılan bir ilaç var. İkinci ve üçüncü ilacın Türkiye'de kullanımı, bunların hangi hasta grubuna kullanılacağı konusunda Bilim Kurulu karar verecek. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapacağız.

"SAHTE İLAÇ İDDİALARINA YALANLAMA
Öte yandan gün içerisinde sahte ilaç iddiaları ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotik ve çocuk şurupları dahil olmak üzere temininde zorluk yaşanan ilaçların kısa zamanda piyasaya verileceğini açıklamıştı.

Eczanelerde sahte ilaç satıldığı iddialarını da yalanlayan Bakan Koca, her bir ilaç kutusunun, onu diğer kutulardan ayıran bir kimlik numarası olduğunu belirtti ve eczane raflarındaki tüm ruhsatlı ilaçların sisteme kayıtlı olduğunu, alınan ruhsatlı ilacın sahte olmasının söz konusu olmadığını söylemişti. Temininde zorluk yaşanan bazı ilaçların üretiminin arttırıldığını belirten Koca, kısa zaman zarfında eksikliği hissedilen antibiyotikler, çocuk şurupları dâhil olmak üzere, pek çok ilacın piyasaya verileceğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler