Bakan Dönmez açıkladı! Türkiye Bulgaristan'a gaz satacak: İmzalar yarın atılacak

Bulgar gaz ile BOTAŞ arasında yarın önemli bir anlaşma imzalanacağını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak." dedi.

Bakan Dönmez açıkladı! Türkiye Bulgaristan'a gaz satacak: İmzalar yarın atılacak

Türkiye, doğal gaz satışı konusunda Bulgaristan'la anlaşmaya vardı. Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, müzakerelerden sonuç çıktığını söyledi.

"TÜRKİYE, BULGARİSTAN'A DOĞAL GAZ SATACAK"
Bakan Dönmez, "Bulgargaz ile BOTAŞ arasında yarın önemli bir anlaşma imzalanacak. Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Enerjide geldiğimiz seviye sevindirici ve iftihar edici. Karadeniz gazını biz sisteme verdiğimizde hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Çıkartacağımız gaz evlerin ihtiyacını ve son keşif ile daha fazlasını karşılayacak. Avantajları vatandaşımız lehine kullanacağız.

"2023'TE SÜBVANSİYON ORANLARI İLE DEVAM EDECEĞİZ"
Savaş bitmeden radikal bir fiyat düşüşü beklemek doğru değil. Enerji krizinin aşılmasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İstisnasız bütün hanelerde doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor, yüzde 25'ini vatandaşa yansıtıyoruz. Kararlıyız, 2023'te de sübvansiyon oranları ile devam edeceğiz. Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp kadar gaz alabiliyoruz."

BULGAR BAKAN MÜZAKERELERİN SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ
Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov, Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğünü söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem