Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan dokunulmazlıkları kaldırılıyor

Anayasa ve Adalet Karma Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması kararı aldı.

Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan dokunulmazlıkları kaldırılıyor

Anayasa ve Adalet Karma Hazırlık Komisyonundan, iki milletvekili hakkında dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıktı.

Anayasa Adalet Karma Hazırlık Komisyonu toplandı. Toplantı sonrasında Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya gazetecilere açıklama yaptı. Özkaya, 25 Ocak’ta ikinci toplantılarını yaptıklarını hatırlatarak, Lütfü Türkkan'ın ve Ali Mahir Başarır’ın dosyalarını okuduklarını ve videolarını izlediklerini ifade etti.

Özkaya, "Aile Bakanlığına Lütfü Türkkan'ın küfrettiği kişinin şehit yakını veya terör mağduru olup olmadığını sorduk. Yazılı olarak terör mağduru ve şehit yakını kontenjanından kardeşinin Adalet Bakanlığına atandığını söyledi. Lütfü Türkkan’ın bir terör mağduru velev ki terör mağduru olmasa bile bir vatandaşa küfretmesinin milletvekili saygınlığına yakışmayan bir davranış olduğunu tespit ettik ve bu çerçevede dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüşümüzü bildirdik. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Yalova’daki Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasında Yalova Belediye Başkanı'yla ilgili dosyanın tefrik edilmesine yönelik avukatının talebinin bulunduğu ve mahkemenin ara kararı okumaya başladığı sırada, ara kararı reddettiğinden yargılama devam ederken, yargılama mahkeme heyetine alenen hakaret, tehdit, yargılamayı etkilemeye teşebbüs çerçevesinde beyanlarda bulunduğu ve bu sebeple yargılamaya ara verdiği duruşma salonundan çıktıktan sonra da hakaretlere devam ettiğini tespit ettik. Bu çerçevede dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüşümüzü komisyona beyan ettik" dedi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, 11 Ocak'ta; Başarır ile Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti gruplarının 1700'den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın Başarır ile Türkkan'ın dosyalarının öne çekilmesini protesto ederek katılmadığı toplantıya HDP milletvekilleri de gelmemişti.

"SİZE SAVUNMA VERMİYORUM"

Dokunulmazlıkların komisyonda görüşüleceği gün AK Parti'nin parti gruplarını anayasa değişikliği için ziyaret etmek istemesi nedeniyle muhalefet partileri kendilerine randevu vermemişti. Oluşturulan Hazırlık Komisyonu, milletvekillerine; 24 Ocak'a kadar yazılı, 25 Ocak'a kadar da sözlü sözlü savunmaları için süre tanımıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de; yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesinin incelenmesi için kurulan Hazırlık Komisyonu'na; üzerinde sadece "Size savunma vermiyorum" cümlesinin yer aldığı yazılı dilekçesini iletmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler