5 ayrı kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

5 ayrı kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

5 ayrı kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın başkanlığında toplanarak, Türkiye'nin çeşitli ülkelerle yaptığı beş uluslararası sözleşmeyi içeren kanun tekliflerini kabul etti. Kabul edilen teklifler arasında Türkiye ile Kamerun, Uganda, Kamboçya ve Fildişi Sahili arasındaki askeri iş birliği ve yatırımların karşılıklı teşviki gibi konular yer aldı.

Ancak, Genel Kurul'da sadece uluslararası sözleşmeler değil, aynı zamanda ülkedeki elektrik faturaları üzerine de yoğun tartışmalar yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yüksek elektrik faturalarını ele alarak iktidar partisi AK Parti'yi eleştirdi. Tezcan, kendi elektrik faturasının bir ayda 600 TL'den 2,100 TL'ye çıktığını belirterek, vatandaşların bu yüksek fiyatlar karşısında zorluk çektiğini vurguladı.

Bu tartışma sırasında, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sözlü atışmalar yaşandı. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasındaki 'domatesçi' ve 'hıyar' atışması, Meclis'te gergin anlara neden oldu. CHP'li Tezcan, AK Parti sıralarına yönelik, "Millet faturasını ödeyemiyor, bir de utanmadan bağırıyorsunuz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ayrıca, MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül ve HDP'li milletvekilleri arasında terör konulu bir tartışma da meydana geldi. HDP'li Hişyar Özsoy'un, hükümetim, Kürt nüfusa yönelik bombardımanlarını ve Suriye'deki durumu eleştiren ifadelerine, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP'li Bülbül sert tepkiler gösterdi. Turan, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede ön saflarda olduğunu vurgularken, Bülbül ise Özsoy'un ifadelerini 'saptırma ve provokatif' olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem