2022 Ehliyet affı ne zaman çıkacak? İşte detaylar

TCK'nin 179. maddesi kapsamında alkollü araç kullanımı nedeniyle ehliyete el konulması sonucu on binlerce kişi ehliyet affı ne zaman çıkacak sorusunu araştırıyor.

2022 Ehliyet affı ne zaman çıkacak? İşte detaylar

2022 ehliyet affı torba yasada çıkar mı, AK Parti ve MHP ehliyet affı için çalışmalar yapıyor mu gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Twitter üzerinde sık sık gündeme gelen 2022 ehliyet affı konusu, 2022 yılı içeresinde çözüme kavuşacak mı? Alkol nedeniyle ehliyetini kaptıran sürücüler için torba yasada ehliyet affı var mı? Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç önemli açıklamalarda bulunmuştu. Yine MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un da ehliyet affı konusuna yönelik ciddi çalışmaları bulunuyor. Özellikle seçim atmosferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Süleyman Soylu'nun da ehliyet affı konusunu gündemin ilk maddeleri arasında değerlendirmesi bekleniyor. Peki TCK 179 maddesi kapsamında kaptırılan ehliyet  ne zaman geri alınır? 2022 ehliyet affı torba yasada var mı? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

2022 EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?
Seçim atmosferine de girilmesi nedeniyle 2022 yılı içerisinde ehliyet affının çıkması öngörülse de konuya dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak hem Meclis özelinde hem AK Parti grubunun hem de MHP grubunun ehliyet affı konusunda ciddi çalışmalar yaptığı bilinyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Duyarsız kalmak mümkün değil. Bugüne dek duyarlı kaldığımız için bu denli değişikliklere uğradı. Düzenlemelerde özellikle ehliyet affı, sicil affı... Birçok düzenleme geçmişte de yapıldı ama uygulamada bazı problemler oldu. Ehliyet affı ile ilgili de bayağı bir kamuoyunda talepler geliyor. Yani biz AK Parti olarak yapılabilecek halkımızın taleplerine duyarsız kalmayız. Bu noktada halkımızın sorunlarını çöze çöze buralara geldik. Yine çözmeye devam edeceğiz inşallah." açıklamalarında bulundu.

ALKOLLE KAPTIRILAN EHLİYET NASIL GERİ ALINIR?
TCK 197. madde çerçevesinde alkollü bir şekilde el konulan ehliyetler hususunda kesin bir açıklama olmamakta birlikte ehliyet belgesini geri almak isteyen sürücüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Ehliyet ceza puana 1 senenin nihayetinde silindiği gibi ayrıca sicilinize tesiri de senelik olmaktadır.

KAPTIRDIĞIM EHLİYETİ NASIL GERİ ALABİLİRİM?
Trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle sürücü belgeleri elinden alınan sürücüler ehliyetlerini tekrardan geri kazanabilmek adına el koyan trafik birimine ya da en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin sona erdiği günden itibaren dilekçe ile başvuruda yapabilirler ve böylelikle geri alabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem