Hatice İlknur Bedir

Hatice İlknur Bedir

Facebook'ta içerik paylaşırken nelere dikkat edilmeli?

İnternet değişen devrin en büyük dostlarından biri haliyle  çoğumuz gününün büyük bir çoğunluğunu internetin sunduklarıyla geçiriyor. Kuşkusuz bu sunulanlardan en cazip olanı sosyal medya hesaplarıdır. Eskiden yüz yüze gelinen buluşmalar yerini sohbet gruplarına, canlı canlı görülen dostlar yerini paylaştıkları sosyal medya gönderilerine bırakmaktadır. Birini özlediğimizde paylaşımlarına bakmak, iletişim kurmak istediğimizde ya da sevgimizi göstermek istediğimizde küçük bir beğeni tuşu yardımımıza koşuyor. 

Ülkemizde en gözde sosyal medya platformlarından biride Facebook olarak bilinir. Her yaş kitlesine hitap ediyor oluşu ve yılların alışa gelmişliği  sitenin kullanıcı potansiyelinin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Bu alanda içerik paylaşırken kesinlikle konum ve kişisel bilgi paylaşımı gibi durumlara dikkat edilmelidir. Çünkü bu alan eğlenceli olduğu kadar tehlike de barındırıyor. Bununla birlikte paylaşılan kişisel bilgilerin her yerde kullanılma riski bulunur. Kişiyi her yönden mağdur edebilecek bir ortamdır. 

FACEBOOK’TA PAYLAŞIMIMIZIN ÖNE ÇIKMASI İÇİN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ÖNEMLİ UNSURLAR NELER ?
Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri görsel kullanımının yoğunluğu olmaktadır. Özellikle ülkemizde yazıdan  çok görselliğe daha büyük bir ilgi var, bu da demek oluyor ki kullanıcılar çoğunlukla görselliğin hakim olduğu gönderilere yönelmektedir.  En büyük nedeni günlük hayatın yoğunluğundan bunalan insanların bir şeye yoğunlaşmak yerine yüzeysel bir kafa dağıtmaya ihtiyaç duymaları olur. Uzun uzun paragraflar dizmek yerine kısa ve öz cümlelerle asıl yoğunluğun fotoğrafta olduğu bir gönderi paylaşmak sizi çok daha çekici kılacak ve çok daha fazla insana ulaştıracaktır. İkinci bir nokta kesinlikle doğru zamanda paylaşım yapmaktır.
 Her sosyal medya hesabının olduğu gibi Facebook’un da belli aktiflik saatleri bulunur. Bunlar ülkelere göre değişkenlik gösterse de genel anlamıyla iş saatleri dışında bu aktifliklerin korunduğunu söyleyebiliriz. Bu aktiflik saatleri kullanıcıların en yoğun bulunduğu saat dilimlerini tespitimizi sağlıyor. Küçük bir araştırmayla bu aktiflik saatlerini öğrenebilir ve paylaşımınız için doğru zamanı kollayabilirsiniz. Ayrıca ne kadar çok kullanıcı o kadar çok insana ulaşmak demektir. Bir diğer nokta ise içerik paylaşımı olmaktadır.  İlk olarak belirlememiz gereken nasıl bir kitleye hitap etmek ve kendimize çekmek istediğimiz olmalıdır. Bunu kafamızda net belirledikten sonra hedefimizdeki kitlenin nelerden hoşlandıklarıyla ilgili küçük araştırmalar yapmalısınız. 

Facebook Platformunda İlgi Çekmek Nasıl Yapılır? 
Ayrıca  resimlerde ya da yazılarımızda onların ilgisini çekebilecek temalara yer vermek de işe yarar. Hem hedef kitleye ulaşmakta çok büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ilgilenenler için paylaşımınızı odak noktası yapacaktır. Paylaşımların parlamaya giden altın anahtarı şüphesiz kullanılan etiketlerdir. “Hashtag” adıyla da geçen etiketleri her sosyal medya kullanıcısı yakından tanıyor. Eğer paylaşımınızın çok daha fazla öne çıkmasını istiyorsanız bu anahtar kelimelerden yararlanmanız çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Konunuzu belirleyip bu konu hakkında etiketler kullanmanız ilgi alanına giren kitlenin çok daha hızlı paylaşımınıza ulaşmasını sağlar. 
Sadece içerikle ilgili değil popüler olan ve birçok paylaşımla uyumlanabilen hashtag  kullanmanız da etiketin popülerliğinden yararlanıp paylaşımınızı çok daha fazla insanın görmesine olanak sağlayabilir. Küçük gibi görünse de çok önemli olan bu odak noktalarına dikkat etmek size paylaşımınızın öne çıkmasında gözle görülür farklar sağlayacaktır. Bahsettiklerimizin yanında okunması zevk veren üslup, doğru bilgilerle titizlikle hazırlanmış içerikler ve dil kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Bunun  gibi birçok detay da ne kadar dikkat çekmese de aslında iyi bir içeriğin mihenk taşlarıdır. Tamamen özgün bir paylaşım yaratıcılığına böyle küçük detaylarla destekler yaptığı sürece, parlamaması ve iyi bir kitle çekiciliği yakalayamaması neredeyse imkansızdır. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR