Zincir marketlerde yeni dönem! Detaylar belli oldu

Zincir marketlere getirilen glütensiz ürün bulundurma yükümlülüğünün detayları belli oldu.

Zincir marketlerde yeni dönem! Detaylar belli oldu

Ticaret Bakanlığı'nın yeni tebliğiyle, glüten intoleransı yaşayan bireylerin glütensiz gıda ürünlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım atıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ"e göre, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını yapan ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar belirli şartlar altında glütensiz ürün bulundurmak zorunda kalacak.

Tebliğe göre, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerde glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkların satışa hazır bulundurulması gerekecek. Ayrıca, 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerde ise glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkların sürekli olarak ve talebi karşılayacak miktarda bulundurulması gerekecek.

Bu düzenleme ile glüten intoleransı yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanması ve glütensiz gıda ürünlerine erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bazı hükümler 1 Haziran'da, diğerleri ise 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi