Uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman çavuş olmanın şartları neler?

Uzman erbaşı ya da uzman onbaşı olarak da bilinen uzman çavuş için başvuru şartları arasında lise mezunu olması şartı aranır.

Uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman çavuş olmanın şartları neler?

Askerliği yapan çoğu kişinin araştırdığı uzman çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev alır Peki, uzman çavuş başvuru şartları neler, maaşı ne kadar?

İlk ve en önemli görevi güvenliği sağlamak olan uzman çavuşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ile en az 1, en fazla 5 yıl olmak üzere bir sözleşme yaparlar. Sözleşme öncesinde ise başvuru şartları, eğitimi ve sınavları geçmek gerekir. Peki kimler uzman çavuş olabilir? Uzman çavuş maaşları ne kadardır 2022? 

UZMAN ÇAVUŞ NEDİR?
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan kuvvet komutanlıklarında askerlik mesleğini profesyonel olarak icra eden kişilere uzman çavuş denir. Yönetmelik'te belirtilen esaslara göre uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçirilen sözleşmeli personel olan uzman çavuşların nöbet hizmetlerini düzenlemek ve yerleşke güvenliğini sağlamak, subay ve astsubaylar ile erler arasındaki ilişkileri düzenlemek gibi görevleri vardır.

UZMAN ÇAVUŞ BAŞVURU ŞARTLARI 
T.C. vatandaşı olmak,

En az lise mezunu,

Çavuş rütbesinde görev yapmış olmak,

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2022) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2003 (dahil) - 01 Ocak 1995 (dahil) tarihleri arasında doğanlar],

TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

UZMAN ÇAVUŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 
Uzman çavuş olmak isteyen vatandaşlar başvuru şartların sağladığı takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurduktan sonra sınav ve mülakatlara alınırlar. Eğitime alınan uzman çavuş adayları, eğitimde başarılı oldukları takdirde uzman çavuş olur. Uzman çavuş olmak için bir diğer yol ise uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçiştir.

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI
Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapan uzman çavuş maaşları 6 aylık periyotlarla zamlanır. Maaş miktarı uzman çavuşun kıdemi, rütbesi, göre yeri gibi etkilerle değişir. Ortalama uzman çavuşun maaşı ise 13 bin TL'den başlamaktadır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi