Türkiye'ye doğalgaz merkezi önerisinde yeni gelişme! Bakan Dönmez resmen duyurdu

Rus gazının Avrupa’ya satışı için Türkiye’de merkez kurulması çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Türkiye'ye doğalgaz merkezi önerisinde yeni gelişme! Bakan Dönmez resmen duyurdu

Öncelikle Türk tarafının çalışmalarının bitmesi gerektiğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ardından görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Türkiye'ye doğalgaz merkezi kurulması yolunda çalışmalar hızlandı. Rus gazının Avrupa’ya dağıtılmasında Türkiye merkez olacak. Kabine Toplantısının ardından soruları cevaplayan Bakan Fatih Dönmez, Rus gazının dağıtımına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SON ŞEKLİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Dönmez, “Bakanlıktan arkadaşlar çalışıyorlar. Bizim öteden beri gaz merkezi, ticaret merkezi olmayla ilgili hedefimiz vardı. Onun son şeklini vermeye çalışıyoruz.” dedi.

TAKVİM BELLİ Mİ?
Görüşme takviminin henüz belli olmadığını kaydeden Bakan Dönmez, “Henüz daha bir şey yok. ‘Prensipte görüşelim’ dendi. Öncellikle bizim taraftaki çalışmaları bitirmemiz lazım.” diye konuştu.

RUSYA’YLA PETROLDE İŞ BİRLİĞİ OLUR MU?
“Rusya ile doğalgaz dışında petrolde de bir iş birliği yapılabilir mi?" sorusuna ise Bakan Dönmez şu cevabı verdi:

“Bizde ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor. Onlar da kendi teknik speklerine ve ticari koşullarına uygun yerlerden ticaret yapıyorlar. Bunların birçoğu 1 yıl öncesinden sözleşmeyle yapılıyor. Yani spot alımları çok değil bu kurumların. Yeni yıla girerken onların alım stratejileri nasıl olacak o ayrı bir konu. Bir anda ben şuradan alayım, almayayım demekle olmuyor.”

G-7’NİN KARARI TÜRKİYE’Yİ ETKİLER Mİ?
G-7'nin petroldeki tavan fiyat kararının Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceği de sorusunu da cevaplayan Bakan Dönmez, kararın uygulama şeklini görmediklerini belirterek bir şey söylemek için erken olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi