Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yıl Sonuna Kadar İki Büyük Yatırım Planlıyor

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Türkiye Yeşil Fonu'nun Mayıs'ta tamamlanacağını, yıl sonuna kadar en az iki yatırım yapacaklarını açıkladı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yıl Sonuna Kadar İki Büyük Yatırım Planlıyor

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Murat Bilgiç, Sakarya'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde bankanın gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bilgiç, Türkiye Yeşil Fonu'nun kuruluş sürecinin son aşamalarına geldiklerini ve fonun Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirtti. Ayrıca, yıl sonuna kadar en az iki büyük yatırım yapmayı hedeflediklerini duyurdu.

Bilgiç, TSKB'nin kredi sağlama kapasitesinin dünya çapında saygın finans kuruluşlarıyla eşdeğer olduğunu vurgulayarak, "TSKB'den kredi almak, Dünya Bankası veya Avrupa Yatırım Bankası'ndan kredi almak demektir" şeklinde konuştu.

Banka, geçen yıl iklim finansmanı, yenilenebilir enerji ve deprem bölgelerinin yeniden yapılandırılması gibi alanlarda toplamda 1,3 milyar dolar kredi sağladı. Bilgiç, sağlanan kredilerin toplamının kaynaklarla birlikte 2 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Özellikle 6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesine odaklandıklarını belirten Bilgiç, bölgeye bir yılda 600 milyon dolarlık kaynak sağladıklarını ve bu kaynakların bölgenin yeşil dönüşümüne katkıda bulunacağını söyledi.

Dünya Bankası ile geçen yıl sonunda imzalanan anlaşma ile kurulacak Türkiye Yeşil Fonu hakkında da bilgiler veren Bilgiç, "155 milyon dolarlık bir fon kuruyoruz ama fonun 400 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Fonun, özel sektörden ciddi bir ilgi görmesi bekleniyor ve sermaye yatırımları yaparak yeşil dönüşüme katkı sağlayacak projeleri destekleyecek.

Türkiye'deki bankacılık sektörüne olan güvenin arttığını da dile getiren Bilgiç, son iki ayda yaşanan sermaye benzeri borçlanma işlemleri ve diğer bankaların da benzer gelişmeleri yaşamasının sisteme olan güveni pekiştirdiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler