Türkiye Balıkçılık Sektöründe Rekor Üretim ve Sürdürülebilirlik Adımları

Türkiye balıkçılıkta geçen yıl 1 milyon tonla rekor kırdı.

Türkiye Balıkçılık Sektöründe Rekor Üretim ve Sürdürülebilirlik Adımları

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden Mustafa Altuğ Atalay, Türkiye'nin balıkçılık sektöründe geçen yıl önemli bir başarıya imza attığını açıkladı. Atalay, 2023 yılında yaklaşık 1 milyon ton balık üretimi ile rekor kırıldığını belirtti.

Türkiye, geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen Akdeniz ve Karadeniz'in en büyük Balıkçılık Bilimi Forumu'na ev sahipliği yaparak, sektördeki sürdürülebilirlik ve çevresel sorunlara dikkat çekti. Atalay, forumun denizlerde yaşanan sorunlara çözüm yolları ve sürdürülebilir balıkçılık pratiklerini ele aldığını ifade etti.

Ülke balıkçılığının hem avcılık hem de yetiştiricilik üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Atalay, Türkiye'nin Avrupa'da balık yetiştiriciliğinde öncü bir rol oynadığını, özellikle levrek ve çipura yetiştiriciliğinde dünya lideri, alabalık yetiştiriciliğinde ise dünya ikincisi olduğunu açıkladı.

Atalay, Türkiye'nin balık ürünleri ihracatında da önemli bir konuma sahip olduğunu, 100'den fazla ülkeye ihracat yapıldığını belirtti. 2024 yılı için yetiştiricilik hedefinin 575 bin ton olduğunu söyleyen Atalay, balık yetiştiriciliğinde üretim planlamasının ve optimum düzeyde fiyat politikasının hedeflendiğini ifade etti.

Balıkçılık sektöründe AR-GE çalışmalarına da değinen Atalay, istilacı türlerle mücadelede, özellikle son dönemde sorun teşkil eden balon balığına karşı verilen desteklerin artırılacağını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla bu desteklerin dört katına çıkarılacağını belirten Atalay, bu sayede hem ekonomik destek sağlanacağını hem de balon balığı gibi istilacı türlerin kontrol altına alınmasında önemli adımlar atılacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler