TÜİK işsizlik verilerini açıkladı! İşsizlik oranında artış

TÜİK, Kasım ayına ilişkin olarak işsizlik oranlarını açıkladı.

TÜİK işsizlik verilerini açıkladı! İşsizlik oranında artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Kasım ayında işsizlik oranı yüzde 9 seviyesine yükselerek bir önceki aya göre 0,4 puan artış gösterdi.

Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 16,5'e ulaşarak bir önceki aya göre 0,3 puan arttı. Geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 22,7 olarak kaydedildi, bu da bir önceki aya göre 1,3 puanlık bir artışı temsil etti. Bu verilerle birlikte, işsizlik oranının Haziran ayından bu yana ilk kez arttı.

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 15 ve daha yukarı yaş grubundaki işsiz kişi sayısı bir önceki aya kıyasla 115 bin kişi artarak 3 milyon 116 bin kişi oldu. İşsizlik oranındaki artışın erkeklerde yüzde 7,5, kadınlarda ise yüzde 11,8 olduğu ifade edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 48,2 olarak gerçekleşti. İstihdamda bir önceki aya göre 236 bin kişilik bir azalış görülürken, istihdam oranındaki düşüş yüzde 48,2 olarak kaydedildi.

Ayrıca, genç nüfusta (15-24 yaş grubu) işsizlik oranının yüzde 16,5'e çıkarak önceki aya göre 0,3 puan arttığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler