TCMB bugün faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'te faiz kararını belirtecek.

TCMB bugün faiz kararını açıklayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'te faiz kararını açıklayacak. Hafize Gaye Erkan başkanlığında Para Politikası Kurulu (PPK) ilk kararını verecek. Kararda keskin değişiklikler bekleniyor.

TCMB'nin politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranı için farklı beklentiler oluştu.

Türkiye'nin nefesini tuttuğu ve dünyadan piyasa aktörlerinin de gözlerini buraya çevirdiği kararda ayrıntılar nasıl olacak? Yatırım kuruluşları günlük bültenlerinde aktardı.

Gedik Yatırım borsa analizinde "14:00 da açıklanacak TMCB faiz kararı öncesi ve sonrasında oynaklığın yüksek olmasını beklediğimiz endekste 5.320 önemli bir direnç olarak takip edilebilir. Yükselişlerde 5,320 üstünde tutunma saplanması durumunda alımların güç kazanması beklenebilir. 5.200 seviyesi altında ise 5.135 ve 5.100-5.050 bölgesi destekler olarak takip edilebilir. " dedi.

Dün BİST 100 endeksi, 5.320 direncini test ettikten sonra gelen sert satışlarla 5.200 desteğinin hemen altında kapanış gerçekleştirdi.

İnfo Yatırım "BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz." derken borsa analizinde şu görüşleri paylaştı:

"Beklentimiz ileriye dönük ne çok ortodoks ne de çok heteredoks politika olacağı yönünde. Yani biraz daha orta yollu bir politika olması kuvvetle muhtemel gibi gözüküyor: 22 Haziran’da yabancı kurumların beklentileri politika faizinin %25-40 aralığında çıkacağı yönünde olsa da bizim beklentimiz politika faizinin %15’e çıkacağı yönünde. Piyasanın konsensüs medyan beklentisi ise %20.

Artık isimlerin fiyatlamasından ziyade politikaların fiyatlanacağı bir döneme girdiğinizi düşünüyoruz. PPK karar metninin büyük kısmının değişeceğini ön görüyoruz. Karar metninde geçtiğimiz dönemin aksine liralaşma stratejisinin Farklı söylemlerle olmasını bekliyoruz. Faiz artırımlarının TL’nin değer kazanması adına ortodoks yöntemlerle olacağı vurgularını bu metinde görebiliriz."

Kuruluşun ayrıca dolar/TL yorumu da şöyle:

"Dolar/TL temkinli duruş sergiliyor. Dün yurtiçinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri açıklandı. Buna göre kapasite kullanım oranı %76'dan %76,8'e yükselirken imalat güveni yatay kaldı. Bugün ise gözler TCMB faiz oranı kararında olacak. Konsensüs beklenti Merkez Bankası'nın faizleri %20'ye çıkaracağı yönünde bulunurken bizim beklentimiz politika faizinin %15'e yükseltileceği yönünde. Faiz oranı kararının yanı sıra karar metninde verilecek mesajlar da yatırımcıların takibinde olacak. Karar metninde piyasa dostu ifadeler yatırımcılara güven sağlayabilir. ABD'de ise dün Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi'ne gerçekleştirdiği sunum takip edildi. Powell, geçen haftaki faiz kararı sonrasında verdiği basın toplantısındaki şahin ifadelerini yineledi.

Destekler: 23.50 - 23.32 - 23.18

Dirençler: 23.65 - 23.78 - 23.95"

Kaynak:CNN Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi