TCMB Başkanı Erkan açıkladı! "Türk lirasına geçiş hedeflere uygun ilerliyor"

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Türk lirasına geçiş, hedeflere uygun şekilde devam ediyor" dedi.

TCMB Başkanı Erkan açıkladı! "Türk lirasına geçiş hedeflere uygun ilerliyor"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya gelerek bankacılık sektöründeki güncel durumu değerlendirdi.

TBB'nin açıklamasına göre, toplantıda öne çıkan konular arasında döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması, Türk lirasına (TL) geçişin teşvik edilmesi, TCMB'nin ihracat ve yatırım desteklerine yönelik reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) uygulamaları bulunuyor.

Açıklamada, toplantının ana gündem maddelerinin, Türk lirasına geçiş hedefine yönelik alınan tedbirlerin olumlu sonuçları, dezenflasyon hedefiyle uyumlu kredi akışının sürdürülmesine dair öneriler, ihracat ve yatırım kredilerindeki olumlu seyir ve Toplumsal Yatırım Notu'nun geliştirilmesi olduğu belirtildi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın toplantıdaki değerlendirmelerine göre, TL'ye geçişin planlandığı gibi devam ettiği, para politikasının birikimli ve gecikmeli etkilerinin dezenflasyon patikasıyla uyumlu bir şekilde gerçekleşeceği öngörüsü ve reel sektör ile piyasalardaki dezenflasyon beklentilerinde gözlemlenen olumlu yöndeki değişim vurgulandı.

Erkan ayrıca, politika kararlarında kararlılık ve koordinasyonun önemine vurgu yaparak, bankacılık sektörünün TL'ye geçişi destekleyen çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ise para politikasının enflasyon düşürme odaklı olduğunu ve bu yaklaşımı olumlu bulduklarını ifade ederek, ekonominin güçlenmesi ve istikrarın sürdürülmesiyle ilgili uygulamaların olumlu etkilerine dikkat çekti. Çakar, piyasalardaki istikrarın TL talebini artırarak bankacılık sektörünün finansmanına katkı sağlamasının, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın dengeli bir şekilde güçlenmesini destekleyeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler