Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? İşte piyasalarda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni faiz kararı belli oldu. Piyasaların tepkisi sert oldu.

Sürpriz faiz kararı piyasaları nasıl etkiledi? İşte piyasalarda son durum

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve politika faizinde sürpriz bir artırıma gitti. Piyasalarda ise bu karara ilk tepki sert oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yenilenen kadrosu ile Para Politikası Kurulu (PPK) ağustos ayı faiz kararını açıkladı.

Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşen toplantıda kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını sürpriz bir karar ile yüzde 25 seviyesine çekti.

Piyasa beklentisi, TCMB'nin faizi yüzde 20'ye yükselteceği yönündeydi.

Piyasalardan ilk tepki
Günlerdir merakla beklenen karar sonrası, yurt içi piyasalar da hareketlendi.

Merkez’in kararı öncesi 27,20 seviyesinin üzerinde işlem gören dolar kuru kararla beraber 26,70 seviyesinin altına kadar geriledi. Şu dakikalarda ise, yüzde 1,96 düşüşle 26,65 TL'de işlem görüyor.

Euro kuru ise faiz açıklamasından sonra 29,59 seviyesinden 29 seviyesinin altına kadar sert bir şekilde geriledi. Euro, şu sıralarda yüzde 1,80 düşüşle 28,99 seviyesinde hareket ediyor. Euro/TL'nin şimdiye kadarki en yüksek seviyesi, uluslararası piyasada gördüğü 30,75'te bulunuyor.

Gram altın ise ons altındaki toparlanma çabasına rağmen yüzde 1,72 düşüşle 1.645 lira seviyesinden fiyatlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi