Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı! Yıllık yüzde 67,07 oldu

TÜİK Şubat ayı Enflasyon rakamlarını açıkladı.

Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı! Yıllık yüzde 67,07 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayına ait enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, Türkiye'de enflasyon oranları Şubat ayında aylık bazda %4,53, yıllık bazda ise %67,07 olarak kaydedildi. TÜFE'deki (Tüketici Fiyat Endeksi) bu değişim, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,54, on iki aylık ortalamalara göre ise %55,91 artış gösterdi.

Şubat ayında fiyatları en az artan ürün grubu %43,44 ile giyim ve ayakkabı olurken, fiyat artışı en yüksek olan sektör %94,78 ile lokanta ve oteller olarak belirlendi. Aylık bazda ise en az artış %0,20 ile yine giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. En yüksek artışı yaşayan ana grup %12,76 ile eğitim oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Şubat ayı itibarıyla incelenen 143 temel başlıktan 12'sinde düşüş yaşanırken, 6'sında değişim gözlemlenmedi. Geriye kalan 125 temel başlıkta ise fiyat artışı yaşandı.

Özellikle işlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç olmak üzere, TÜFE'de bir önceki aya göre %4,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre %70,31 ve on iki aylık ortalamalara göre %60,96 oranında bir değişim gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler