Sigara fiyatları ne kadar oldu? Zamlı güncel sigara fiyatları tepki topladı

Sigara fiyatları günün gündem konusu oldu. Zamlı güncel sigara fiyatları sosyal medyada büyük tepki çekerken bazı sigaraların 35 TL'ye dayanan ücretlerinin olduğu belirtildi.

Sigara fiyatları ne kadar oldu? Zamlı güncel sigara fiyatları tepki topladı

Güncel sigara fiyatları, gelen zamlarla birlikte oldukça arttı. 47.4 oranında ÖTV artışından etkilenen sigara fiyatlarına vatandaşlar özellikle sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterdi. 

SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTACAK?

ÖTV'de yapılan zammın ardından asgari maktu vergi paket başına 9.77'den 14.39'a çıkacak. Yani eğer bu ÖTV oranının tamamı yansıtılırsa bir paket sigara bundan sonra en az 22.85 TL'ye satılacak. Bu durum da vatandaş tarafından olumlu karşılanmadı.

35 TL'YE SİGARA PAKETİ!
En çok tercih edilen markalar da sigara fiyatlarını güncelledi. Buna göre bazı markaların bir paket sigara fiyatı 30 TL, 35 TL aralığında konumlandı.

Sigara fiyatları ne kadar oldu? Zamlı güncel sigara fiyatları tepki topladı

KEPENK KAPATIYORLAR

 Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş bir sosyal medya paylaşımında bulunarak Türkiye genelinde dükkan kapattıklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamasında Aybaş, "Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur. Ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın ya da ürün versinler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler