Sıfır otomobil bulmak imkansız: Matrah indirimi stokçuluğu bir kez daha deşifre etti

Araç fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sonrası araba alamayan vatandaş ÖTV ya da matrah indirimi beklentisine girdi.

Sıfır otomobil bulmak imkansız: Matrah indirimi stokçuluğu bir kez daha deşifre etti

 24 Kasım’da Resmi Gazete’de ÖTV matrah düzenlemesi yayımlandı. Araç fiyatlarında büyük düşüşlerin yaşanması beklenirken, bazı bayilerin sıfır araçları stokladığı iddia edildi. Bayilere giderek sıfır araç almak isteyen vatandaş "Otomobil yok" cevabını alıyor.
Döviz kurlarındaki yükseliş, enflasyon oranlarındaki artış ve çip krizi ile araba fiyatları sert yükselişler yaşadı. Türkiye’de neredeyse 400 bin liranın altında araba bulmak imkansız hale geldi. Vatandaş ise ÖTV matrah indirimi beklemeye başladı. 

24 KASIM’DA RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Milyonların merakla beklediği haber 24 Kasım günü geldi. Yapılan açıklamada “4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan bazı malların Özel tüketim vergisi oranlarına esas özel tüketim vergisi matrahlarının yeniden tespiti hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, mezkûr Kanunun 12 nci maddesi gereğince karar verilmiştir " denildi. Araç fiyatlarında düşüşlerin yaşanması beklenirken bu kez de bazı bayi ve galerilerin araç stoku yaptığı iddia edildi.

SIFIR OTOMOBİL BULMAK İMKANSIZ
Uzun süredir beklenen otomobillerde ÖTV matrah düzenlenmesi ile bazı modellerde fiyatlar düştü. Özellikle sıfır otomobillerde yaşanan indirimler sonrası vatandaşlar bayilere akın etti. Ancak bayilerde sıfır otomobil bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Yürürlüğe giren değişikliğe göre matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Bu değişiklik ile birlikte 595 bin TL ve altındaki araçların fiyatları düştü.

ARABA STOKLUYORLAR
İddialara göre, bazı bayiler otomobilleri stokluyor. Bu nedenle yılbaşında otomobil fiyatlarında yeni zam beklentisi oluştu.

“OTOMOBİL YOK”
İndirime giren otomobil markalarının bulunduğu bayileri gezen vatandaşlar "otomobil yok" cevabı alıyor. Bayiler vatandaşlara Aralık ve Ocak ayı için gün verirken; vatandaşlar ise Aralık ayında otomobillere zam geleceği endişesini yaşıyor. Öte yandan bazı otomobil galerilerinin otoparklarında ise çok sayıda sıfır otomobil bulunduğu dikkat çekerken, bu araçların daha önce siparişi verilenler olduğu cevabı veriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi