Salih Cora: "850 bin küçük esnafı ilgilendiriyor"

Vergi kanunlarına ilişkin düzenleme içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor.

Salih Cora: "850 bin küçük esnafı ilgilendiriyor"

AK Parti milletvekillerinin 1 Ekim'de meclis başkanlığına sunduğu, içeriğinde mükelleflerin vergiye uyumlarını gözeten, vergi güvenliğini artıran, sosyal adaleti ve rekabet ortamını güçlendiren, yatırımları teşvik edip ihtilafları sonlandıran ve vergi uygulamalarında öngörülebilirliği sağlayan değişikliklerin hayata geçirilmesi için çeşitli vergi kanunlarında değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi Türkiye Büyük millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Salih Cora:

64 maddelik Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak.

GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA TUTULACAKLAR

Görüşmelerle ilgili detayları paylaşan AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Salih Cora, "850 bin civarında olan Küçük Esnafın kazançları, gelir vergisinden istisna tutulacak. Tarımsal destek ödemeleri gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden vergi kesintisi olmayacak. Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak." dedi.

Salih Cora:

"Sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnası getirilecek." diyen Cora, "Buna göre, internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden istisna tutulacak. Bu istisnadan faydalanılabilmesi için Türkiye'de kurulu bankalarda bir hesap açılması ve bu faaliyetlere ilişkin tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart olacak." şeklinde konuştu.

Cora, hazırlanan teklif ile mükelleflerin vergiye olan uyumlarının arttırılmasını, vergi güvenliğinin arttırılmasını ve kayıt dışılıkla mücadelenin etkinleştirilmesini, sosyal adalet ve rekabet ortamının güçlendirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Salih Cora:

Salih Cora:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler