Resmi gazetede yayımlandı! Tarımsal üretim kredi üst limitleri arttırıldı

Tarımsal üreticilere sunulan Hazine destekli yatırım ve işletme kredilerin üst limitleri artırılırken Cumhurbaşkanlığı Kararı ile resmileşti.

Resmi gazetede yayımlandı! Tarımsal üretim kredi üst limitleri arttırıldı

Resmi Gazete'de yer alan bir duyuruya göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tarımsal üreticilere sunulan Hazine destekli yatırım ve işletme kredilerinin üst limitleri genişletildi. Bu değişiklik, 2024-2026 yıllarını kapsayan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile resmileşti.

Yayımlanan karar gereğince, tarımsal üretimle ilgili kredi limitleri artırılarak, her yıl Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi'ne göre güncellenecek. Kararla, çiftçiler temel bitkisel ve hayvansal üretim alanlarında en fazla 300 bin TL'ye kadar %100 faiz indirimli kredi imkanından yararlanabilecekler. Planlı üretim yapan üreticilere ek olarak %20, sözleşmeli üretime katılanlara ek %15 ve organize tarım bölgelerindeki yatırımlara da ek %15 faiz indirimi sağlanacak. Tarımsal amaçlı birinci derecede örgütlere ise %10 ek faiz indirimi uygulanacak.

Özellikle 'Hastalıktan Ari Hayvan Yetiştiriciliği' konusu, 80 milyon TL'ye kadar üst limit ve %70 standart faiz indirimi ile desteklenecek. Bu alandaki yetiştiriciler, belirli kriterlere göre %100'e varan faiz indiriminden faydalanabilecekler. Ayrıca 'Tarımsal Yenilenebilir Enerji Yatırımları', 15 milyon TL üst limit ile yeni bir üretim konusu olarak tanımlandı. Biyo-Tarım Yatırımları ve Tarımsal Ar-Ge firmaları da ilk kez bu karar kapsamında hazine destekli yatırım ve işletme kredisi kullanma hakkına sahip olacak. Bu düzenleme, tarımsal üretimin çeşitli alanlarında destek ve teşvik sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler