Pasaport ücretleri ne kadar? Yeni yılda zam gelecek mi?

Yurt dışına çıkmak isteyen kişilere gerekli olan belgeler arasından en önemlisi pasaporttur. Peki, 2023 yılının son aylarına yaklaşırken yeni yılda pasaport ücretleri kaç TL olacak? Haberimizde sizler için derledik.

Pasaport ücretleri ne kadar? Yeni yılda zam gelecek mi?

Yurt dışına çıkmak isteyen kişilere gerekli olan belgeler arasından en önemlisi pasaporttur. Peki 2023 yılının son aylarına yaklaşırken yeni yılda pasaport ücretleri kaç TL olacak? 2024 yılı pasaport ücretleri kaç TL? Haberimizde sizler için derledik.

Pasaport yurt dışı ziyaretleriniz için gerekli olan bir çeşit kimlik belgesidir. Yurt dışına çıkacak olan vatandaşlar 2024 yılında pasaport ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor.

Peki yeni yılda, 6 aylık, 1 yıllık ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar olacak? İşte merak edilenler haberimizde.

2023 PASAPORT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Pasaport ücretleri ne kadar? Yeni yılda zam gelecek mi?

2024 YILINDA PASAPORT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

2024 yılında pasaport, defter bedellerinin ne kadar olacağı ise henüz netleşmedi.

PASAPORT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR HANGİLERİDİR?

Umuma mahsus pasaport için talep edilen evraklar şu şekildedir;

Geçici kimlik belgesi, T.C. kimlik kartı veyahut nüfus cüzdanı,

Son 6 aylık süre içerisinde çektirilen 2 biyometrik fotoğraf,

Harç bedellerinin ve Pasaport defter ücretinin ödendiğine dair dekont

Yasal temsilcilerinin başvuru merkezine gelememesi halinde kısıtlı ya da reşit olmayanlar için muvafakatname,

Önceden alınan ve iptal işlemi yapılmayan eski pasaport gerekmektedir,

Harçsız pasaport başvurusu için öğrenci belgesi. Öğrenci belgesinin güncel tarihli olması başvuruda sorun yaşanmaması için son derece önemlidir. Bu bilgilere ek olarak da harçsız pasaport başvurularında yalnızca defter ücretinin de ödenmesi gerekir.

PASAPORT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Pasaportların belirli kriterlere göre çeşitleri bulunmaktadır. Bu pasaport çeşitleri ise şu şekilde sıralanmaktadır.

Umuma Mahsus Pasaport yani Bordo Pasaport: Bütün T.C vatandaşlarının gerekli belgeleri teslim ederek alabildikleri pasaport türüdür. Ödenecek olan harç bedeline göre 6 ay ile 10 yıl arası geçerliliğe sahip olarak başvuru yapılabilir.

Hususi Pasaport yani Yeşil Pasaport: Devlet memurları ve belirli şartlar altında ailelerine verilen, 5 yıl geçerliliğe sahip pasaport türüdür.

Diplomatik Pasaport yani Siyah Pasaport: Yurtdışında kongre ve konferanslara katılım sağlayacak olan devlet görevlileri ve onların ailelerine verilen pasaporttur. Diplomatik pasaport Dışişleri Bakanlığı tarafından verilir.

Hizmet Pasaportu yani Gri Pasaport: Hizmet pasaportu devlet için yurtdışında görev yapacak devlet memurları ve milli sporculara verilen pasaport çeşididir. Bu pasaportun geçerlilik süresi, görev süresi ile sınırlıdır. Diplomatik ya da hususi pasaportu olmayan kişilere verilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi