ÖTV indirimi olacak mı? Bakan'dan flaş açıklama

ÖTV indirimi gelecek mi? Bakan Nebati'den 'matrah düzenlemesi' vurgusu geldi.

ÖTV indirimi olacak mı? Bakan'dan flaş açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada "ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu sonrası ÖTV indirimi hakkında sorulan soruyu yanıtladı. Motorlu taşıtlardan alınan ÖTV hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Nebati, “ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz” dedi.

BÜTÇE KOMİSYON'DA KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, komisyon üyelerine sunum gerçekleştirdi. Nebati, bakanlığın faaliyet ve hedeflerini anlattı. Koronavirüs salgınının yıkıcı sonuçlarının büyük ölçüde geride kaldığına işaret eden Bakan Nebati, "Aşılama ve genişletici politikaların etkisiyle 2021 yılında küresel düzeyde canlanan ekonomik aktivite, 2022 yılında kademeli olarak yavaşlamaktadır" ifadelerini kullandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi kabul edildi.

BAKAN NEBATİ'DEN PAYLAŞIM

Bakan Nebati bütçe görüşmelerinin ardından yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımızın 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye Yüzyılı’ndaki ilk bütçemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere, komisyon toplantımıza görüş ve önerileriyle katkıda bulunan değerli Milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakanlığımızın 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler