Otomobil pazarı Ekim'de büyüme kaydetti

Araç fiyatlarında yaşanan artışlara bağlı olarak piyasada bir durgunluk söz konusu.

Otomobil pazarı Ekim'de büyüme kaydetti

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre; yılın ilk 10 ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yıllık bazda düştü. Diğer yandan otomobil ve hafif ticari pazarı Ekim'de yıllık yüzde 14,9 arttı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği otomobil ve hafif ticari araç pazarına ilişki verileri paylaştı. Buna göre Pazar büyüme kaydetti.ODD’den alınan  verilerine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı yıllık yüzde 14,9 artarak 65 bin 222 oldu. Otomobil satışları Ekim'de yıllık yüzde 17,1 artışla 47 bin 440 rakamına ulaştı.

YILIN İLK 10 AYINA YÖENLİK VERİLER PAYLAŞILDI
Hafif ticari araç pazarı yüzde 9,5 artışla 17 bin 782 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk 10 ayına  yönelik verilerde paylaşıldı. Bu dönemde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yıllık yüzde 4,7 düşüşle 585 bin 752 adet oldu. İlk 10 ayda otomobil yüzde 6, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 0,4 daraldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi