Ocak ayında memur maaşları ne kadar artacak! 2024 memur maaş zam oranı ne olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşları ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Ocak ayında memur maaşları ne kadar artacak! 2024 memur maaş zam oranı ne olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik duruma ve memur maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, geçtiğimiz beş ayda TÜİK'in raporuna göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 33,66 olarak gerçekleştiğini belirtti. 2024 Ocak ayında memur maaşlarında yüzde 50 civarında bir artış beklendiğini söyledi.

Işıkhan, 21 yıl süren parti iktidarları döneminde, çalışanların enflasyon karşısında korunmasının önceliklerden biri olduğunu vurguladı. 2002'de 184 lira olan asgari ücretin 2023'te 11,402 liraya çıkarılarak üç kat artırıldığını ifade etti. Ayrıca, asgari ücrete kadar olan tüm ücret gelirlerinden gelir ve damga vergilerinin kaldırıldığını belirtti.

Bakan, ülkenin büyümesiyle çalışanların da refahtan pay aldığını, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasılanın 2002'de 3,608 dolardan 2022'de 10,659 dolara yükseldiğini belirtti. Bakan Işıkhan, "Ne çalışanlarımızı ne memurlarımızı ne de emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz" diyerek çalışanlara verdikleri önemi vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler