Vatandaşa 7 milyarı bulan destek!

Hükümet bir yandan asgari ücret ve EYT konuları üzerine çalışmalarına devam ederken diğer yandan da ailelere destek paketleriyle alakalı yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Vatandaşa 7 milyarı bulan destek!

 Son açıklanan rakamlarla beraber bu kış vatandaşlara yapılan yardım tutarının 7 milyar lirayı bulması bekleniyor.
Türkiye Aile Destek Programı bütçesi 40 milyar TL’ye çıkarıldı. e-Devlet üzerinde yapılan başvurularda aileler aylık olarak 850-1250 lira aralığında yardım alabiliyor. 

Doğum Yardımı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde verilen Doğum Yardımı için başvuru Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerinden yapılabiliyor. Başvuranlar şartları sağlamaları halinde ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL yardım alabilir. 

Çocuk destek Bileşeni: Yardım kapsamında hanelere aylık olarak 350-650 TL arasında destek sağlanıyor. Bu yardım çocuk sayısı kadar değişebiliyor.

İş Yönlendirme Yardımı: 18-55 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi olan kişilere 1 yıl içinde, en fazla 3 defa, aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10'una kadar bir ücret ödenebiliyor.  Bunun dışında kişiler işe başlamalarının ardından SGK kayıtlarının yapılmasından sonra 60 gün içinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki SYDV'lere ya da e-Devlet üzerinden başvuru yaparak 1668 TL yardım alabiliyor.

Doğalgaz ve yakacak yardımı: Soğuk günlerin gelmesi ile beraber yakacak yardımları ve doğalgaz yardımı yapılıyor. Başvuru yapan ve şartları sağlayan kişiler,  hane başı 2022 için 900 ila 2 bin 500 TL arasında değişen yardımlardan yararlanabiliyor. Başvuru yapmak için doğalgaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı ile başvuru yapmanız gerekiyor. Bununla beraber kömür yardımı da yapılıyor.

Barınma yardımı: Diğer yandan hane içinde kişi başına düşen gelir bu yıl için 1833 TL olan kişiler şahsen başvuru yaparak barınma yardımlarından destek alabiliyor. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yapılıyor.

Vefat yardımı: Yakınları vefat eden kişiler içinde yardım programları düzenleniyor. Vefat Yardım Programı ile  2 bin 787 kişiye ulaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi