Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz ve komisyonlar değişti mi?

Merkez Bankası'nda kredi kartı kararı geldi.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kararı! Faiz ve komisyonlar değişti mi?

Merkez Bankası, Türkiye'de kredi kartı faiz oranlarını düzenlemek amacıyla yeni bir adım attı. Bu yeni düzenlemeyle, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmasını engelleyecek bir referans oran üst sınırı getirildi. Bu karar, kredi kartı kullanıcıları ve işletmeler üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, referans oranın mevcut seviyesinin 3,11 olarak belirlendiği ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Bu düzenleme, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ve üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oranın sınırlanmasını içeriyor.

Referans oranın hesaplanması, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'e (Sayı: 2020/4) göre yapılmaktadır. Bu yöntem, 32-45 gün vadeli Türk Lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanını temel almaktadır.

Bu yeni düzenlemenin, kredi kartı kullanıcılarına ve işletmelere daha öngörülebilir ve adil bir finansal ortam sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler