Merkez Bankası Faizleri İndirdi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 14 ay aradan sonra kısa vadeli faiz oranlarını 0,25 puan indirdi. Buna göre gecelik borçlanma faizi yüzde 17,50'den yüzde 17,25'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 22,50'den yüzde 22,25'e çekildi.Para Politikası Kurul

Merkez Bankası Faizleri İndirdi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 14 ay aradan sonra kısa vadeli faiz oranlarını 0,25 puan indirdi. Buna göre gecelik borçlanma faizi yüzde 17,50'den yüzde 17,25'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 22,50'den yüzde 22,25'e çekildi.

Para Politikası Kurulunun bugün yapılan toplantısına ilişkin yapılan açıklamaya göre, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı da yüzde 21,50'den 21,25'e indirildi.

Açıklamaya göre, Para Politikası Kurulu şu değerlendirmelerde bulundu:
''Kurul, hizmet enflasyonunda gözlenen iyileşmenin öngörülenden daha olumlu olduğu değerlendirmesinde bulunmuştur. Enerji ve gıda fiyatlarına ilişkin risklere rağmen güçlü parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkileriyle enflasyonun düşmeye devam etmesi beklenmektedir.

Kurul, uluslararası likidite koşullarındaki ve kredi piyasalarındaki gelişmeleri yakından izlemektedir. Toplantıda, yakın dönemde açıklanan veriler ele alınmış, küresel ekonomideki gelişmelerin hem iç hem dış talep büyümesini sınırlayıcı yönde etkileyebileceği değerlendirilmiş ve bu durumun orta vadede yüzde 4'lük enflasyon hedefine ulaşılmasına ilişkin aşağı yönlü riskleri artırdığı kaydedilmiştir.''

Açıklamada, bu doğrultuda Para Politikası Kurulunun, Enflasyon Raporu'nda bahsi geçen kısa vadeli faiz oranlarındaki ölçülü indirim sürecine başlanması için şartların oluştuğu değerlendirmesinde bulunduğu vurgulandı.

Kurul, en son 20 Temmuz'daki toplantısında faiz oranlarını 0,25 puan artırmış, 24 Ağustos, 26 Eylül, 19 Ekim, 23 Kasım, 21 Aralık 2006 ve bu yıl 16 Ocak, 15 Şubat, 15 Mart, 18 Nisan, 14 Mayıs, 13 Haziran, 12 Temmuz ve 14 Ağustos'ta yaptığı olağan toplantılarında kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler