Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan isim belli oldu

Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı.

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı.

Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir kadın Merkez Bankası Başkanı oldu.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Merkez Bankası yönetiminde beklenen değişiklik oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

KAVCIOĞLU BDDK'YA ATANDI

Kararnameyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Merkez Bankası Başkanlığı'na kadın bir başkan atandı. Eski başkan Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık, Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na (BDDK) atandı.

iste-merkez-bankasinin-yeni-baskani-2.jpg

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Ailesinin Malatya kökenli olduğu ve İstanbul’a göç ettikleri bilinen Hafize Gaye Erkan son zamanların en çok merak edilen isimlerinden oldu. Gelin hep birlikte Merkez Bankası’nın başına geçeceği iddia edilen Erkan’ın kariyerine bakalım…

Hafize Gaye Erkan, çeşitli finans şirketlerinde ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Ekonomik dergiler tarafından dikkat çeken Hafize Gaye Erkan, genç ekonomistler arasında gösterildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde 26. Olarak giren Erkan, bölümü birincilik ile tamamlamış ve hemen ardından Princeton Üniversitesi’nden kabul edilerek yurt dışına yerleşti.

9 üniversiteden burs teklifi aldı. Bu üniversiteler arasında, Stanford,Baston,California, Cornell ve Princeton vardı. Tercihini Princeton Üniversitesinden yana kullanan Erkan, bir ev ayda 3 bin 200 dolar cep harçlığı ve ABD Ulusal bilim Vakfı’ndan araştırmaları için sınırsız bütçe sahibi oldu.

2 yıllık doktora eğitimini bir yılda tamamlayan ilk isim oldu. Ülkede en genç finans profesörü unvanını elde etti. Ardından Stanford Üniversitesi’nde ve Harvard Business School’da yönetim bilimlerinde liderlik üzerine iki eğitim programı daha aldı.

2005 yılında aldığı teklifle Goldman Sachs’da 9 yıl çalışmasının ardından First Republic Bank’da yönetici olarak çalışmaya başladı. Bankada kariyerini genişleten ve tepe yöneticilerden olan Hafize Gaye Erkan, Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi