Memurlara ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklisi gözünü Temmuz maaş zammına çevirdi.

Memurlara ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşını da 22 bin TL'ye çıkaracaklarını duyurmuştu. Peki Memur ve memur emeklisi Temmuz ayında yüzde kaç zam alacak, oranlar belli oldu mu? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu?

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

Mayıs ayı enflasyon verileri Haziran ayı başında açıklandı. aylık enflasyon 0,04 olarak açıklanırken yıllık enflasyon ise 39,59 oldu. Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs ayı enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından memurun alacağı enflasyon farkı 13,26 olarak hesaplandı.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaş zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde kamu işçisine verilen % 45 zam sonrası en düşük memur maaşını Temmuz ayında 22 TL seviyesine yükselteceklerinin müjdesini vermişti. Şu an mevcut en düşük memur maaşı 11.800 TL olarak biliniyor. Bu rakamın 22 bin TL'ye çıkacağı düşünüldüğünde % 86,5'lik bir zam yapılması öngörülüyor. Tabi bu zam oranının en düşük maaş alan memura uygulanması, bu seviyede zam alan memura ise kamu işçisine verilen % 45'lik zam oranının baz alınması bekleniyor.

memura-ve-memur-emeklisine-ne-kadar-zam-yapilacak-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi