Kripto paralarda büyük kayıp

Kripto para piyasası Rusya’nın Ukrayna’ya askeri hareket başlatmasıyla birlikte sert bir kayıp yaşadı. Rus ordusunun Ukrayna başkenti Kiev’in de dahil olduğu birçok şehre füze saldırısı gerçekleştirmesiyle birlikte savaş resmen başladı. Piyasada risk iştahının azalmasıyla birlikte Bitcoin yüzde 7, Ethereum yüzde 10’a yakın değer kaybetti.

Kripto paralarda büyük kayıp

Kripto paralar bugün Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı gerçekleştirmesi sonrası resmen kırmızıya büründü. Rusya’nın Ukrayna’daki birçok şehre füze saldırısı yapmasıyla birlikte savaş resmen başlamış oldu.

Kripto para piyasasında risk iştahı azalırken en yüksek hacimlilerde büyük kayıp yaşandı. Bitcoin, 34 bin 322 dolara kadar düşerek yüzde 7’ye yakın değer kaybetti. Ethereum ise 2 bin 300 dolar seviyesinin altına inerek yüzde 10’a yakın düştü.

Kripto paraların toplam sermaye değeri ise 1.66 trilyon dolar seviyelerinden hızlı bir şekilde düşüşe geçerek 1.51 trilyon dolara geriledi. Bu gelişmeyle birlikte kripto paraların toplam piyasa değeri yüzde 9 oranında değer kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler