Kömür fiyatları vatandaşı yaktı

CHP’li Meclis Üyesi son dönemde artan kömür fiyatlarını eleştirdi.

Kömür fiyatları vatandaşı yaktı

Yazın sona ermesi ve havaların soğumaya başlaması ile vatandaşlar kış hazırlığı içine girdi.

Kış döneminin en önemli harcama kalemini yakacak oluştururken kömür alacak vatandaşlar fiyatlar karşısında isyan etti. 

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, kömür fiyatlarının vatandaşı yaktığını belirtti. 

Geçtiğimiz yıl eylül ayına göre kömür fiyatlarında yaklaşık yüzde 75 artış yaşandığını vurgulayan Zorlu, “kış için kömür almak zorunda olan vatandaşlar isyan eder duruma geldi. Kömür fiyatlarındaki artışı iktidar görmüyor. Memur, İşçi ve emekliye yapılan zam ve enflasyon farkı bu artışlarla eriyip gitti. Bu insanlar ne yapacak? 2 Bin 800 TL Asgari Ücret alan vatandaş yaklaşık tonuna 2 Bin 500 TL verip nasıl kömür alacak? Dışarıda tonu 100 dolar olan kömür ne oluyor da ülkemizde 270 dolardan satılıyor. AKP bunun hesabını halkımıza nasıl verecek? Halkın ezildiğini görerek buna sessiz kalmak tamda Cumhur İttifakına yakışır eylemdir” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi