Kimlik yenileme ücreti ne kadar? İşte detaylar

Yeni yıla girmiş olmamızla birlikte kimlik yenileme ücreti 2023 en çok aratılan konular arasında yerini aldı.

Kimlik yenileme ücreti ne kadar? İşte detaylar

2023’te vergi, harç ve cezalara zam geldi. Bunda T.C. kimlik kartı da nasibini aldı. 2022’nin son haftalarında Nüfus Müdürlüklerinde randevu bulamayan vatandaşların kimlik yenileme işlemleri 2023’e kaldı. Eski kimliğini çipli kimlik ile değiştirmek isteyenler, “Kimlik yenileme işlemi nasıl nereden yapılır?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni yılda eski kimliklerle bankalarda işlem yapılamayacağını duyurmuştu. Mağdur olmamak için birçok vatandaş, kimlik yenilemeye başladı.

İşte kimlik kartı yenileme işlemleri 2023 ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ 2023
2022 yılında; Kanuni bildirim dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 37,50 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli ise 75 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılında ise kimlik yenileme ücreti şu şekilde oldu:

-Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL

-Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL

-Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 83,00 TL

-Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 166,00 TL

KİMLİK YENİLEME İŞLEMİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı yenileme işlemi İlçe Nüfus Müdürlüklerinden yapılıyor. Nüfus Müdürlüğü’nde kimlik yenileme için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri ise Genel Müdürlük https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Alo 199 çağrı merkezinden yapılabiliyor. Randevu oluşturduktan sonra ise Nüfus Müdürlüğü’ne gitmeden gerekli evrakları tamamlamalı ve başvuru ücretini yatırmalısınız.
Kimlik kartı için, kişinin yerleşim yerinin sistemde kayıtlı bulunması şartıyla; kişinin yerleşim yerine bakılmaksızın bulundukları yer nüfus müdürlüklerine ya da yurt dışındaysa dış temsilciliklere başvuru yapabilmektedir.

Yerleşim yeri adres bilgisi doğru değilse ya d abu bilgilerde değişiklik olduysa usulüne uygun olarak adres beyan işlemi yapıldıktan sonra yeni kimlik başvurusu yapılabilir.

KİMLİK KARTI BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?
Kimlik kartı başvuru ve yenileme ücretini Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank’tan yatırabilirsiniz. ATM’ler üzerinden kimlik ücreti yatırmak için şu adımları izleyin:

‘Kartsız işlemler’i seçin.

‘Ödemeler’ butonuna tıklayın.

‘Vergi Ödemeleri’ne tıklayın.

‘Sürücü Belgesi ve Kimlik Yenileme’ye tıklayın.

‘Kimlik Yenileme Ücreti’ne tıklayın.

T.C. kimlik numaranızı girin ve gösterilen miktarda parayı yatırın.

2023 T.C. KİMLİK KARTI YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?
-Nüfus cüzdanı/Kimlik kartt, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

-Bir adet biyometrik fotoğraf

KİMLİK YENİLEME 2023 SON TARİH NE ZAMAN?
2023 yılında T.C. kimlik kartı yenileme tarihi 31 Aralık olarak belirlendi. Kimlik kartının geçerlilik süresi 10 senedir. Süre bittiğinde kart sahibinin tekrar kimlik yenilemek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir. Kimlik kartı geçerlilik tarihi kimliğinizin üzerinde yazmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi