Karadeniz'de yeni sondaj

 Trakya Bölgesi'nde İğneada'da karaya 30 kilometre uzaklıktaki Istranca kuyusunda 23 Nisan'da sondaja başlandı. Jüpiter platformu ile başlanan sondajda 3 bin 900 metreye inilmesi hedefleniyor.Karadeniz'de ilk doğalgaz keşfi haberi 2 ay önce Romanya'dan ge

Karadeniz'de yeni sondaj

 

Trakya Bölgesi'nde İğneada'da karaya 30 kilometre uzaklıktaki Istranca kuyusunda 23 Nisan'da sondaja başlandı. Jüpiter platformu ile başlanan sondajda 3 bin 900 metreye inilmesi hedefleniyor.

Karadeniz'de ilk doğalgaz keşfi haberi 2 ay önce Romanya'dan geldi. Geçtiğimiz aylarda Kastamonu ve umutların bağlandığı Sürmene'de milli petrol şirketi TPAO adına yaptığı sondajda petrole ulaşamayan dünyanın en büyük arama gemisi "Derin Deniz Şampiyonu"nun matkabı Romanya'da doğalgaza değdi.

Exxon-OMV ortaklığının Romanya'daki keşfinin Karadeniz için yeni sayfa anlamına geldiğini aktaran yetkililer, "Bu keşif, Karadeniz derin denizde petrol ve gaz olduğunun emaresidir. Bulunan gaz tüm bölgeye yeni heyecan getirecek" açıklaması yaptı. 

Karadeniz'de şimdiye kadar derin denizde açılan kuyulardan alınan verilere göre petrol ve doğalgazın daha derinlerde olduğu belirtildi.

Yetkililer, "Daha yüksek basınca sahip olan alanlarda sondaj zor olacak. Derin denizde ikinci bir kampanya başlatmadan önce bu jeolojik oluşumların potansiyelini test edeceğiz.

Karadeniz'de yaptığımız 5 derin deniz sondajında 6 bin metreye kadar indik. Elde ettiğimiz verileri değerlendirerek yeni yol haritası çıkarıyoruz. Karadeniz defteri kapanmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler