Karadeniz Fındığı Kayseri'de

Karadeniz bölgesindeki şehirlerle özdeşleşen fındık İç Anadolu Bölgesinde de yetişiyor. Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Turan kasabasında, kim tarafından ve nasıl yetiştirildiği bilinmeyen fındık ağaçları, bu bölgede yaşayan insanların tadımlık fındı

Karadeniz Fındığı Kayseri'de

Karadeniz bölgesindeki şehirlerle özdeşleşen fındık İç Anadolu Bölgesinde de yetişiyor. Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Turan kasabasında, kim tarafından ve nasıl yetiştirildiği bilinmeyen fındık ağaçları, bu bölgede yaşayan insanların tadımlık fındık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ağustos ayı başlarında tamamen olgunlaşan fındıkların doğal lezzeti ise oldukça fazla. Vatandaşlar bu aylarda buradaki fındık bahçesine akın ediyor. Geniş ve uzun bir vadinin üst kısmındaki kayalık alanın hemen altında yer alan ve yaklaşık 5 dönümlük fındık bahçesinden hemen hemen her yıl insanlar fındık topluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi