İkinci el otomobil satışında yeni gelişme! Süre uzatıldı

İkinci el araçta "6 ay 6 bin kilometre" ve "liste fiyatı" kısıtlamalarının süresi uzatıldı.

İkinci el otomobil satışında yeni gelişme! Süre uzatıldı

Otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı alınan önlemler kapsamında, ikinci el araçlarda uygulanan "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" yönelik düzenlemelerin süresi 1 Ocak 2024'ten itibaren 6 ay daha uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile belirtilen düzenlemeler, otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışlarına ve stokçuluk faaliyetlerine karşı alınan tedbirler arasında bulunuyor.

Buna göre, "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" ilişkin düzenlemelerin süresi, 1 Ocak 2024'ten itibaren 6 ay daha uzatılmış oldu.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı alınan tedbirler çerçevesinde, otomotiv piyasasındaki arz ve talebin dengelenmesi ve tüketicilerin korunması amaçlanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, düzenlemelerin olumlu etkileri göz önüne alınarak sürenin 1 Ocak 2024'ten itibaren 6 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Ayrıca, "6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlaması"na aykırı olan ticari faaliyet kapsamındaki satışların, noterlikler nezdinde engellenmesi uygulaması da devam edecek. Bu kapsamda, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların "6 ay 6 bin kilometre düzenlemesine" aykırı satışları, noterlikler tarafından engellenecek.

Düzenleme ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan "ilan yoluyla pazarlaması"nın 1 Temmuz 2024'e kadar yapılamayacağını belirtiyor. Bu tarihi Bakanlığın 6 aya kadar uzatma yetkisi bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler