İcra malları için e-mezat başlıyor!

Adalet Bakanlığı, icra mallarının internetten alınıp satılması amacıyla UYAP bünyesinde "İcra malları e-satış portalı" kurduBakanlığın, davaların en az giderle ve mümkün olan en kısa sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirdiği Ulusal Yargı Ağı Projesi (UY

İcra malları için e-mezat başlıyor!

Adalet Bakanlığı, icra mallarının internetten alınıp satılması amacıyla UYAP bünyesinde "İcra malları e-satış portalı" kurdu

Bakanlığın, davaların en az giderle ve mümkün olan en kısa sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirdiği Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP)'ın kapsamı her geçen gün biraz daha genişliyor. Bakanlık son olarak icra ve iflas dairelerinde satışa çıkartılan mallara ilişkin online olarak teklif verilebilmesine imkan tanıyan "İcra malları e-satış portalı"nı devreye aldı.
 
Portal ile icra ve iflas dairelerinin icra satış işlemlerinin teknoloji yardımıyla daha şeffaf bir ortamda yapılması amaçlanıyor. Alıcılar portalda satışa sunulan bütün mallar hakkında detaylı her türlü bilgiyi görebilecek, teminat yatırabilecek ve teklif verebilecek. Satış ilanları satış gününe kadar portalda görülebilecek. Böylece icra ihalelerine daha fazla katılımcının iştirak etmesi ve satışa konu malların gerçek değerini bulması sağlanacak.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün, Ankara Adliyesi mezat salonlarında gerçekleştirilen ihalelerde haksız kazanç elde ettikleri belirlenen çeteye yönelik geçtiğimiz ay düzenlendiği operasyonda 27 kişi gözaltına alınmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi