Hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte detaylar

Memur emeklileri toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte 3600 ek gösterge zammı da alacak.

Hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte detaylar

Peki kim, ne kadar maaş alacak? Gözler artık ocak ayında. Merak edilen ise 3600 ek gösterge zammının maaşlara nasıl yansıyacağı. Memur ve memur emeklileri yüzde 7'lik toplu sözleşme ve enflasyon farkı buna ek olarak yüzde 202’lik bir enflasyon farkı alacak ve bunun dışında 3600 ek göstergeden doğan yüzde 20’lik zam oranına sahip olacak. Düzenleme emekli adaylarına da olumlu yansıyacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Türkiye İstatistik Kurumu ilk 6 aylık enflasyon rakamını açıklayacak. Dolayısıyla memurlarımızın biliyorsunuz toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7'lik bir zam söz konusu. İkincisi ise 2022 enflasyon farkı diye adlandırdığımız enflasyon farkı da bunun üzerine eklenecek.

7.200 bin liraya denk geldi bunun üzerine yüzde 20'lik farkı koyarsak en düşük emekli maaşı 8 bin 620 liraya yükselmiş olacak. Bu memurlarımız mevcut maaşlarının üzerine ek göstergeden kaynaklı olarak yüzde 20'lik bir zam farkı alacak. bu sadece emekli maaşlarına değil emekli olan memurların emeklerine de 40 bin 50 binlik bir fark olarak yansıyacak.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi