Geçici işçiye kadro müjdesi! Zam düzenlemesi TBMM'den geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği müjdenin ardından, milyonlarca emeklinin maaşına zam teklifi TBMM'de oy birliği ile kabul edildi.

Geçici işçiye kadro müjdesi! Zam düzenlemesi TBMM'den geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği emekliye zam teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. En düşük emekli maaşı yeni düzenleme ile 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesi ise 2 bin liraya yükseldi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE YÜKSELİYOR
Buna göre en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseldi.  Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri de 1.100 liradan 2 bin liraya yükselmiş oldu. Öte yandan maaş artışından en fazla Bağ-Kur ve SSK emeklileri yararlanacak. EYT kapsamında emekli olacaklar da maaş artışından faydalanacak.  En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması ile 11 milyon emeklinin maaşı artmış olacak.

6 MİLYON EMEKLİ BU AY MAAŞLARINI 2 BİN LİRAZ ZAMLI ALACAK
6 milyon emeklinin aylığına bu artış 2 bin lira olarak yansıyacak. 7 bin 500 liranın üzerinde emekli aylığı alanların maaşlarında herhangi bir artış ise öngörülmüyor.

MÜJDELER DEVAM EDECEK
Emekliler dışında, muharip gazilerle, şehit yakınlarının aldığı maaşlarla ilgili farklar da gideriliyor. Bu durumda olanların maaşları da asgari ücret seviyesinde aylık ödenecek. Bu ödemeler ‘şeref aylığı’ adı altında yapılacak.  

Kamuda 60 bin civarındaki geçici işçilerin kadroya alınmasının da önü açılıyor.

Buna göre, geçici işçi çalıştıran kurumlarda, kadro boşluğu olursa, kıdem sırasına göre geçici işçilere öncelik vermek kaydıyla kadroya alım yapılacak.Teklifte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlarla ilgili, ücret farkını ortadan kaldıran yeni bir düzenleme olacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi