Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı! 103.2 Milyon TL

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 103,2 milyon lira ceza uygulandı.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı! 103.2 Milyon TL

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 19 Ocak'taki toplantısında, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan çeşitli sektörlerdeki işletmelere toplamda 103,2 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verdiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle tarifeye aykırı ekmek satışı yapan işletmeler üzerinde yoğunlaşılan denetimler sonucunda, bu alanda faaliyet gösteren işletmelere 55 milyon 869 bin 477 lira ceza uygulandığı belirtildi. Otomotiv sektöründe ise piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan 8 işletmeye 27 milyon 82 bin 889 lira ceza kesildiği ifade edildi.

Ayrıca, hazır beton ve çimento üretimi yapan 20 işletmeye 15 milyon 239 bin 294 lira, tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren 8 işletmeye ise 4 milyon 969 bin 335 lira ceza verildiği açıklandı. Bu cezaların, piyasa işleyişini ve serbest rekabeti bozan, tüketicilerin mağduriyetine yol açan uygulamalar nedeniyle kesildiği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı, haksız ticari uygulamalar ve eylemlerde bulunan işletmelere karşı gerekli idari tedbirleri almaya devam edeceğini bildirdi. Bu kararlar, piyasa düzenini koruma ve tüketici haklarını savunma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler