EYT yasası ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin tarih verdi

Milyonlarca vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağını bekliyor.

EYT yasası ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin tarih verdi

 Aralık ayında çıkacağı söylenen yasa ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den herkesi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Çıkacak yasa ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olup da yaş şartına takıldıkları için emekli olamayan yaklaşık 4 milyondan fazla vatandaş sonunda emekli olabilecek. Peki, EYT Yasası ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin, “Tamamladık diyebilirim” dedi, tarih verdi. İşte, EYT’den son durum…

Aralık ayında Meclis’e sunulması beklenen EYT yasası, ülke gündeminden düşmüyor. 2023 yılının ilk aylarında yasalaşacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile, 1999 Eylül ayından önce sigortası ve pim günü dolu olup da yaş şartından dolayı emekli olamayanlar, artık emekli olabilecek. Yaklaşık 4.5 milyon EYT’li bir yandan çıkacak olan yasayı beklerken diğer yandan da bir yerlerde çalışma zorunda kalıyor. Çıkacak yasa ile ilk aşamada 1.5 milyon vatandaşın emekli edilmesi planlanıyor. Bakan Bilgin, herkesin merakla beklediği EYT yasası ile ilgili tarih verdi. İşte merak edilenler…

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?
Bakan Bilgin, EYT yasası ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve aralık ayının başında çalışmanın tamamlanmış olacağını açıkladı. Düzenlenen EYT çalışması daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Bakan Bilgin, ardından TBMM’ye taşınacak olan EYT düzenlemesinde “Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim.” Sözleriyle heyecanlandırdı.

ÇALIŞMAMIZ TEKNİK OLARAK BİTTİ
EYT yasası Aralık ayında bir basın toplantısında etraflıca kamuoyuyla paylaşılacak. Meclis’e gelen düzenleme ile AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300’ün üzerinde olması göz önünde bulundurulduğunda, görüşmelerin ardından düzenlemenin onaylanması bekleniyor. Bakan Bilgin EYT Yasası’nın çıkış tarihi olarak Aralık ayını işaret etti fakat düzenlemenin Meclis’e daha önce de gelmesi söz konusu.

EYT’DEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?
Aralık ayında çıkması beklenen EYT yasasından 1999 Eylül ayından önce sigortası başlatılan ve prim gün sayısını doldurmuş olan herkes faydalanabilecek. Fakat, yaklaşık 4.5 milyon EYT’li var. Bundan dolayı kademeli kademeli ilerlenecek. Buna göre ilk aşamada 1.5 milyon vatandaşın emekli edilmesi planlar arasında.

EYT NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 1999 Eylül ayından önce sigorta girişi olmasına ve prim gün sayısını tamamlamasına rağmen, yaş şartından dolayı emekli olmayan yaklaşık 4.5 milyon kişi için kullanılıyor. 1999’un Eylül ayında SGK’da yapılan değişiklikle emekli olabilmek için sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ek olarak bir de yaş şartı getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi