Euro/TL 10 liranın üzerinde

Döviz piyasaları güne hareketli başladı. Dolar/TL 8,30'un üzerini görürken Euro/TL ise 10 lirayı aştı.

Euro/TL 10 liranın üzerinde

Mali ve para politikası belirsizliği, AB ve ABD ilişkilerine yönelik edişeler TL'nin zayıf kalmasındaki etkenler olarak gösteriliyor. Ancak buna karşın, CDS’lerin görece sakin seyretmesinin, TL varlıklarda oluşan bu negatif fiyatlamanın kısa vadeli olabileceğini ve tepki alımları gelebileceğine işaret ettiği belirtiliyor. Dolar/TL yüzde 1 yükselişle 8,2995 seviyesine kadar çıktı.  Euro/TL ise 9,98 seviyesini gördü. 

TCMB başkanının görevden alınmasıyla Mart sonunda 500 baz puana yaklaşan Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i bu hafta ilk kez 400 baz puanın altına indi. CDS bu sabah 408 seviyesinde yer aldı.

Reuters'a değerlendirme yapan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TL'de dün dolar karşısında yüzde 1'e yaklaşan bir değer kaybı yaşandı. Baktığımızda gelişmekte olan ülke para birimlerinde benzer bir trend göremiyoruz. Burada ABD ile ilişkilerin kısa vadede daha da gerileyeceği endişesi etkiliydi. Bunun yanı sıra rezervlerin gerekirse daha fazla satılabileceği söylemi de endişe yarattı" dedi.

Borsamatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler