Et ve Süt Kurumu'ndan fiyatları etkileyebilecek flaş hamle!

Et ve Süt Kurumu (ESK), bazı firmalara kesimlik sığır satışı yapılacağını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu'ndan fiyatları etkileyebilecek flaş hamle!

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren firmalara kesimlik sığır satışı yapacağını duyurdu. Kurum, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevine vurgu yaparak, şarküteri üretimi yapan firmalara ortalama 700 kilogram canlı ağırlığında etçi ve kombine ırklardan sığır satışı gerçekleştireceğini belirtti.

Satışa sunulan kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatının Derince-Bandırma Limanı’nda yapılacağı ve teslimattan itibaren üç gün içinde kurum personelinin gözetiminde kesimlerin gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca, başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılması gerektiği kaydedildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas etlerin (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) canlı kilogram satış fiyatının 130 lira + KDV olduğu belirtildi. İlk kez başvuruda bulunan firmaların, satış usul ve esaslarına uygun tüm evrakları eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim etmeleri gerektiği vurgulandı. Daha önce ESK'dan canlı kesimlik büyükbaş hayvan satın alan firmalar için ise mevcut evrakların incelenmesinin yeterli olacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler