Esnafa destek kredisi artırıldı mı? Esnafa destek kredisi ne kadar?

Esnafa destek kredisi artırıldı mı? Esnafa destek kredisi ne kadar? İşte detaylar...

Esnafa destek kredisi artırıldı mı? Esnafa destek kredisi ne kadar?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, küçük işletmelere yönelik finansman desteğinin artırıldığını açıkladı. Bolat, geçmiş 21 yılda küçük işletmelere 450 milyar lira tutarında sübvanse edilmiş destek sağlandığını belirtti ve bu desteklerin 29 Şubat itibarıyla erişilebilir olduğunu vurguladı.

Kredi Limitinde Artış

Küçük işletmelere sunulan finansman desteğindeki kredi limiti artışı dikkat çekiyor. Daha önceden 500 bin lira olan esnaf başına kredi limiti, birkaç ay önce 650 bin liraya yükseltilmişti. Yeni açıklamaya göre, bu limit şu anda 750 bin liraya çıkarıldı. Bu artış, küçük işletmelerin finansal imkanlarını genişletiyor.

Avantajlı Kredi Koşulları

Bakan Bolat, sunulan kredinin %25,5 maliyetle, piyasa koşullarının oldukça altında bir maliyetle sağlandığını ifade etti. 5 yıl vadeli 300 milyon lira tutarında olan bu kredi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla küçük işletmelere sunuluyor. Bu koşullar, küçük işletmeler için cazip bir finansman seçeneği sunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler