Emekliye ikramiyede bayram müjdesi! Vatandaştan yüzde 100 zam talebi

Memur ve emekli zam oranlarının açıklanmasının ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi.

Emekliye ikramiyede bayram müjdesi! Vatandaştan yüzde 100 zam talebi

Geçtiğimiz günlerde Meclis'te gündeme gelen konuyla ilgili AK Partili kurmaylar, Meclis'in gereğini yerine getireceğini söyledi. Kulislerde zammın yüzde 30 civarında yapılacağı iddia edilirken sokağın beklentisi 2 bin liranın üzerinde oldu. İşte emekliye bayram ikramiyesindeki tüm gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, memur ve emekli zammının yüzde 20 olduğunu duyurmasının ardından gözler Ramazan ve Kurban Bayramı'ndaki ikramiyelere çevrildi.

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN GELİŞME
Güncel bedeli bin 100 lira olan emekli ikramiyelerine yeni yıl için zam gelmesi beklenirken kulislerdeki iddialar emeklileri heyecanlandırdı.

VATANDAŞ 'ARTSIN' İSTİYOR
EYT düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 15 milyonu ilgilendiren konuyla ilgili vatandaşın beklentisi ikramiye tutarının daha da artırılması yönünde.

YÜZDE 30 ZAMDA 1430 TL
Ancak yüzde 30'luk zam gelmesi durumunda bayram ikramiyesi olarak emeklinin cebine girecek para sadece bin 430 lira olacak.

YÜZDE 100 ZAM TALEBİ
Vatandaş ise neredeyse yüzde yüz veya üzerinde bir beklentiye girerken olası miktarın 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişebileceği belirtildi.

'OLUMLU TAVIR GÖSTERECEK'
Öte yandan, AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yayman, "Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın kendisine milletimizden yönelen bu talebe karşı da olumlu bir tavır gösterecek. Ben bu çağrıları cumhurbaşkanımızın duyacağına inanıyorum. İnşallah bu konuda da milletimize mahcup olmayacak bir zam oranı yapılacaktır" diye konuştu.

'TBMM GEREĞİNİ YAPAR'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise dün Meclis’te yaptığı açıklamada ikramiyelerle ilgili ‘O yürütme organın işi’ diyerek Bakanlar Kurulu’nun işaret ederken “Yürütme organı bu şekilde bir talepte bulunursa TBMM gereğini yerine getirir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi