Emekli ve Hak Sahiplerine Promosyon Desteği Artıyor: SGK Duyurdu

SGK, emekli aylığı alanlara yönelik promosyon ödemelerini 8-12 bin TL arasına çıkardı. Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon için bankalara başvuru çağrısı yaptı.

Emekli ve Hak Sahiplerine Promosyon Desteği Artıyor: SGK Duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı ve ölüm aylığı alan milyonlarca vatandaşa müjdeli bir haber verdi. SGK'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, emekli aylığı alan yaklaşık 12,7 milyon vatandaşa yönelik promosyon ödemeleri kamu bankaları aracılığıyla iki katına çıkarıldı. Yeni düzenleme ile birlikte, emeklilere yapılan promosyon ödemeleri 8.000 ile 12.000 Türk Lirası arasında bir aralığa yükseltildi.

Ayrıca, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibi de, bankalara başvurmaları durumunda 5.000 Türk Lirası tutarında promosyon ödemesi alma hakkına sahip olacak. Kurum, emeklilerin ve hak sahiplerinin promosyon ödemelerinden faydalanabilmeleri için ilgili bankalara başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

SGK'nin açıklamasında, belirlenen promosyon tutarlarının asgari seviyeler olduğu ve bankaların, kendi uygulamaları doğrultusunda bu miktarları artırabilecekleri ifade edildi. Aynı zamanda, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ilerleyen dönemlerde kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi