Doğalgaz'a zam yapılacak mı? BOTAŞ'tan flaş açıklama

BOTAŞ, Mart ayı için doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmadığını duyurdu. Konutlar için bin metreküp doğalgaz 4.080 TL, sanayi için 8.549 ve 11.374 TL, elektrik üretimi için ise 12.000 TL olarak sabit kaldı.

Doğalgaz'a zam yapılacak mı? BOTAŞ'tan flaş açıklama

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Mart ayına ilişkin doğalgaz tarife bilgilerini açıkladı.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Mart ayında mesken, sanayi ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatlarında bir değişiklik olmadı.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Mart ayı boyunca konut kullanıcıları için doğalgazın bin metreküpünün 4 bin 80 lira olarak uygulanacağı belirtildi. Sanayi aboneleri içinse doğalgaz fiyatları, kullanım miktarına göre iki farklı kademede belirlendi. İlk kademe için bin metreküp doğalgazın fiyatı 8 bin 549 lira, ikinci kademe için ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı.

Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğalgazın fiyatı da bin metreküp başına 12 bin lira olarak sabit kaldı.

BOTAŞ'ın açıklaması, son zamanlarda sıkça sorulan "Doğalgaza zam gelecek mi?" sorusuna da yanıt vermiş oldu. Böylece, tüketiciler Mart ayında mevcut fiyatlarla doğalgaz kullanmaya devam edecekler. Bu karar, özellikle kış aylarında enerji maliyetlerinin bütçeler üzerindeki etkisini düşünen tüketiciler için önemli bir rahatlama sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi