Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama! Emekli, Memur ve asgari ücret…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekliler, memurlar ve asgari ücretliler için flaş bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama! Emekli, Memur ve asgari ücret…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında emekliler, memur maaşları ve asgari ücret ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor” dedi.

Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Bay Bay Kemal bilboardlara koymuş 'enflasyonu in-di-re-ce-ğiz' diye. Terörü bitirecekmiş. Terörü yanındaki teröristler ile birlikte mi bitirecek? Biz terörü sıfırlama noktasına geldik. Pervin'in kendisi 'Afrin'i geri alacağız' dedi. Bizim olduğumuz bir Türkiye bunlar bu adımları atamaz, avcunu yalar. Gıda fiyatlarına gelince yaz dönemi ile birlikte dengeye kavuşacak. Düşüş başladı. Bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacak. Girdi maliyetleri azalıyor, arz artıyor.”

Kaynak:Haber61

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi