Cevdet Yılmaz'dan açıklama! Tek haneli enflasyon için tarih verdi

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "OVP ile 2026'da tek haneli enflasyon rakamlarına düşeceğiz" dedi.

Cevdet Yılmaz'dan açıklama! Tek haneli enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) da dahil olmak üzere ekonomi üzerine sorulara yanıtladı.

Yılmaz ifadelerinde; "OVP çok önemli amaçlar ortaya koyduk. Dünya tarihinin en büyük afetlerinden birisini yaşadık. Depremin yaralarını sarmalıyız, asıl iş şimdi başlıyor. Afet riski olan alanlarda da riski azaltmamız gerekiyor. OVP'nin birinci amacı bu. İkinci amacı ise enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi. Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemeliyiz. İstihdam artışı da öngörüyoruz. Sürdürülebilir sosyal adaleti de oluşturacağız. Vergi adaletinden tutun sağlık hizmetlerine varıncaya kadar tüm bunlar OVP'nin birer parçası" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi