Çalışma Bakanlığı'ndan asgari ücret için anket çalışması

Asgari ücretin yeni yılda kaç lira olacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuya dair bir hamle geldi.

Çalışma Bakanlığı'ndan asgari ücret için anket çalışması

2023 yılında geçerli olacak olan asgari ücreti belirlemek ve iş veren ile çalışanların beklentilerini tespit etmek adına anket çalışması başlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılında geçerli olacak olan asgari ücret için anket çalışması başlattı. Çalışma, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak.

KAMUOYUNUN BEKLENTİSİ TESPİT EDİLECEK
Bakanlık, Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplantısından önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlatıyor. 2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarına yönelik olarak yapılan araştırma, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak.Çalışma kapsamında asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek.

SONUÇLAR KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK
Asgari Ücretin belirlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmanın sonuçlarının Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Bakanlık, 2022 yılında da asgari ücreti belirleme çalışmaları sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadronun gerçekleştirdiği asgari ücret araştırması yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi