Çalışma Bakanlığı'nda memur ve emekliye zam mesaisi! Masada kira yardımı var

Memur ve memur emeklisinin gelecek 2 yıl boyunca alacakları zammın belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor.

Çalışma Bakanlığı'nda memur ve emekliye zam mesaisi! Masada kira yardımı var

Memur tarafı önümüzdeki yıl için yüzde 70 zam ve 7 bin 650 TL lira kira yardımı talep ediyor. Görüşmelerin ağustos ayı boyunca devam edeceği öğrenildi.

Milyonlarca memur emeklisi ve memurun 2024-2025 yıllarında alacağı zam ve yan hakların belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlıyor. Görüşmeler bir ay boyunca devam edecek. Memurlar en çok üstünde durdukları talep ise kira yardımı.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN YÜZDE 70 ZAM BEKLENTİSİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak toplantıda Memur-Sen'in beklentisi, önümüzdeki yıl için yüzde 70, 2025 içinse yüzde 40 zam olarak açıklandı.
Memur-Sen, 2024'ye ilk 3 ay için yüzde 10'u refah payı olmak üzere yüzde 35 zam beklediğini ifade etti. İkinci 3 ay için yüzde 10, üçüncü 3 ay için yüzde 15, dördüncü 3 ay içinse yüzde 10 zam istedi.

GELİR VERGİSİ YÜZDE 15’E SABİTLENSİN
2025 için ise 6'şar aylık 2 dönemde zam yapılması talep edilirken ilk 6 ay için yüzde 10'u refah payı olmak üzere yüzde 25, ikinci 6 ay içinse yüzde 15 zam istendi. Bunlara ilave olarak memura yapılan seyyanen zammın emekliye de yansıtılması istendi. Gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi diğer talepler arasında yer aldı.

KİRA YARDIMI TALEBİ
3,7 milyon memur ve sözleşmeli personel ile 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşmelerde kira yardım talebi de masada olacak. Memur-Sen, kamu görevlilerine aylık 7 bin 650 TL kira yardımı talep etti.

TAKVİM BELLİ OLACAK
TRT Haber’de yer alan habere göre, Çalışma Hayatı Uzmanı Öğretim görevlisi Tarkan Zengin, ilk toplantıda niyetlerin dile getirildiği bir açılış toplantısı olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Oturumlar, müzakereler daha sonraki günlerde belli olacaktır. Muhtemeldir ki o gün bir takvim belli olabilir. Hangi hizmet kollarının ne zaman görüşüleceğine dair. Kamu çalışanlarına geneline yönelik taleplerin ne zaman görüşüleceğine dair takvim de belli olabilir."

15 KİŞİLİK HEYET KARAR VERECEK
Toplantıya kamu işveren tarafı ve memur sendikalarının yetkilileri katılacak. Zengin, toplamda çalışanları temsilen 15 kişilik bir heyetin masada olacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Masada sendika taraflarında konfederasyon olarak en fazla üyeye sahip birinci ikinci ve üçüncü konfederasyonun temsilcileri oluyor. 11 hizmet kolu var. Şu anda 11 hizmet kolunda da Memur Sen'e bağlı sendikalar yetkili.

Konfederasyonlar olarak da Memur-Sen yetkili konfederasyon.. Kamu-Sen masada olacak ve KESK masada olacak. Toplamda çalışanları temsilen 15 kişilik bir heyet masada olacak." Görüşmeler ağustos ayı süresince devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi